vargjet e mia

Vargu i mshefun

Lumenjëve rrjedhin mendimet e kullueme,

As britmat e qoroditura qetësinë s'ma mbysin,

Frymëzimi arrinë në shkallët e fundme,

Nga ku shpërthejnë krateret e kahmotshme.Ritmi dhe melodia vargun dirigjojnë,

Trajtave të tija hijeshinë i shtojnë,

E fundit fjalë që gjithqka përmbysë,

Zgjidhet nga prangat e robërisë.

Oohh fjal't e lumnueme fytyrën tregonje!

Nga maskat e stërholla të mshefuna ku ishit,

Q'u mbajtën , q'u ruajtën me gjithë njerëzinë,

Si qup'za q'e ruen me nderë vajzërinë...