vargjet e mia

Shpirti im


Eh ç'natë

Sa e bukurë dhe e thatë

Unë i vetëm e i ngratë

Përsëri

 

 

Më kujtohet si përherë

Kohë e largët , prandëverë

Unë i vetëm e i mjerë

Sa qudi

 

 

Me këta sy që mbajë në ballë

Rri i vetëm e kjaj hall

Dhe më ndodhën jo aq rrallë

Qmenduri

 

 

Qielli veten z'bukuron

Me re dritën ma ka nxan

Nuk po shoh as diell as hanë

Verbëri

 

 

Edhe fusha e bleruar

Mrekullisht e z'bukuruar

Plot me lule e mbuluar

ç'bukuri

 

 

Shpirti im rri i qetë

Sa nuk duket i vërtetë

Përgjithnji pa fjalë ka mbet

ç'tragjedi.