vargjet e mia

Nënës

Me dhimbje më linde dhe më rrite

Rënkimet tua kurr nuk I tregove

Dhimbje të dhash në këmbim të mirësive

E ti buzëqeshuri më shikove

Me fjalë të ëmbëla gjithnjë më flisje

Madje edhe sot kur unë jam I rritur

Me sofër të shtruar gjithnjë më prisje

E dikur fëmi këtë se kam ditur

Sot kur e kuptova se sa je kujdesur

Që unë ngrohtë ta kem dhe jo I uritur

Më ngrinë nostalgjia deri në qepalla

Për kohën kur ëmbël më tregoje përralla

Ti fare s’ndryshove nga nëna e mirë

Edhe pse jeta qe shum e vështirë

U plake me brenga për jetën time

Thoje jeta jote është jeta ime

Dhe baba kur të bëhem nëse gjallë do jeshë

Prapë fëmijtë e mi në prehër do I keshë

Se fëmisë në botë veq një gjë I duhet

Një nënë e mirë që nuk lodhet kurrë

Një nënë e vendosur e që kurrë nuk luhet

Nëpër sfida të jetës do qëndroj si burrë

Aso nëne kisha dhe jam I gëzuar

Se fëmi më s’bëhem,por nënë gjithmonë do kem

Edhe nëse vdes s’kam për ta harruar

Do ta kem në mendje aq sa gjallë të jem.