vargjet e mia

Në rrugë të gabuar

Koka më është e tendosur

Syt më shohin qfar nuk dua të shohë

Veshët më dëgjojnë qfar nuk dua të flasë

Goja më fletë qfar nuk dua të dëgjojë

Dora më shkruan qfar nuk ndua të lexoj

Lexoj qfar nuk dua të shkruaj

Jam i lumtur edhe pse duhet të vuaj

Në se kam mirë mos më thuaj

Se këto që po i them

Si bëj dot lëmsh e ti gjuaj

Me fjalë boshe është mbushur kupa

Dhe po rrjedh në trotuar

Jemi bërë si ca trupa

Që pa mend shitemi në Pazar

Por ne jemi qenje njerëzore

Si të tillë duhet të rrojmë

Sillemi vërdallë në shëtitore

E nuk dijmë nga të shkojmë

Të posalindur synojmë fronin

E jeta na rrëshqet nëpër duar

Të etur për famë shterrim kronin

Që buron si vullkan I pashuar

Në rrugë të gabuar jemi drejtuar.