vargjet e mia

Mëshirë nga Mëshiruesi

Gjethet dalëngadalë po bien

Vjeshta lehtë na përshëndetë

Ma e bukur se q'do herë

Na hap zemërën shum të gjerë

Na hap sytë ç'nau patën mshelun

E zgjoi varfëninë e shkelun

Në këtë muaj të bekuar

Zot I Madh ç'e kish uruar

Sa t'jet jeta edhe moti

Me mëshirë e bekoi Zoti

Me mëshirë q'do ditë të mirë

Që na bënë zemërën e dëlirë

Që na mbushën plot gëzim

Që nga muzgu në agim

Nga agimi dej më natë

E jetojmë një ditë të gjatë

Ditë të gjatë si një i ngratë

Që e mban barkun thatë

Veq për hatër T'Madhit Zot

Rrojm pa bukë e derdhim lot

Derdhim lotët pa pushim

Dhe dorëzohemi me pendim

Zot i Madh na mëshiro

Shpirtat tonë i begato

Me punë t'mira sa ni mal

Që e nxefin zemrën valë

E na rrahë si kurr më parë

Sa shqetëson dy sytë e ndarë

Sa i shtrydh , i lë pa lot

Edhe vdesën k'ta sy sot

Edhe vdesën për të lindun

Tjetër zemër shum të bindun

Se s'ka tjetër Perëndi

Që më dha këta dy sy...