vargjet e mia

Më zotëro zotërotë !


Me emrin e Zotit këto fjalë po nisë

Fjalë që po më vrasin n'shpirtë të djalërisë

Fjalë që burojnë nga zemra e jo nga fytyra

E shtrembët , e rreme , e lyme me ngjyra

 

 

Këto ditë të sotit shum fjalë po ndigjoj

Nga zemëra solidare që nuk i kuptoj

Nga zemëra të prishuna me vello nusënie

Që japin ngushëllimin para agonie

 

 

Që të hapin varrin para se të vdesësh

E s'të japin shpresë as ni ditë të presësh

E s'të japin shpresë jetën me jetue

Se të mbajnë të lidhun gjithëherë me kërkue

 

 

Më zotëro zotërote nëse ke fuqi

E nëse nuk mundesh më le në liri

Më jep djersën e ballit , tokën edhe gjakun

Se k'to m'takojnë mua , nëse se di hakun

 

 

Krejt qka ke nga unë jan këto të tria

Provo nëse mundesh merri mendt' e mia

Provo nëse mundesh po s'do ja arrishë

Me mend i lirë jam , këtë mirë ta dishë

 

 

Nuk më krijoi Zoti të më zotërosh

Se ni Zot unë kam , s'dua ta hidhërosh

Këte dije mirë dhe më le të lirë

Më le ta jetoj dhe unë ditn' e mirë...