vargjet e mia

Lufta e natës

Dielli me ngadal po fshihet

Errësira mbi ne po ngrihet

Me qirinj qenka plagosur

Ditën tonë e ka varrosur

Ditn' e bardhë e shum të vyer

Mbyti nata e urryer

Që na vie e paftuar

Edhe pse s'na kish munguar

Natë e gjatë ç'e mirë të solli

Terri yt dritën ma morri

Jetn' e zezë në mua mbolli

Edhe mbiu njëfar horri

Edhe njëfar horri erdhi

Ligësinë në shpirtë ma derdhi

Në mëkate mua më shtyu

Aq fort sa dhe fryn veriu

Aq thell sa i thellë është deti

Në ligësi shpirtin ma treti

Në ligësi , përjetësi

Nga ku s'del kurr asnjeri...