vargjet e mia

Lexo !

Lexojeni , lexojeni ju që me sy shihni

Lexojeni të vërteten më mirë që ta njihni

Nuk ka gënjeshtra kur asgjë nuk thuhet

Lexojeni , mendojeni , punojeni se duhet !

Shpëtimin e botës lexojeni në fletë

Në zemër rrënjoseni me besim përjetë

Fjalë që ndrijn zemërat nga ç'do errësirë

E mbysin të keqen përherë me të mirë

Lexojeni të parën fjalë të Perëndisë

Në librin e fundit , vulë të urtësisë

Lexo në emër të Zotit që krijoi ç'do gjë

Krijoi dhe kombe e që nuk jan më

Krijoi gjithë të mirat edhe mirësitë

Për kulme mbi kokë na krijoi shtëpitë

Edhe veshë e mbathë për dimër e verë

Dhe në katër anë tokën gjat e gjerë

Qiellin përmbi stolisi me re

Yjet që ndriqojnë e nuk e dijmë pse

Diellin , hënën , detet edhe gjithqka rrjedhë

Dhe në zemëra prore besimin na mbjell

Gjith falënderimet Zotit i dërgojmë

Aq sa frymë të kemi edhe sa të rrojmë

Në kohën dhe lapsin Zoti u betua

Lexoni nga ai ç'do gjë që u shkrua !