vargjet e mia

Jetimi


Oj ti zemër e mirë !

E mshefun pas leckash te ndyme

Viktimë e ni shoqnie te degjenerume

Si po ja del ta mbash mllefin?

Qi krateret ka vendosun mbi qatinë

E vetullave tua t'ngrysuna.

 

Oj ti zemër e mirë !

E rujtun si trendafil pranvere

Zgjero buz't , ngrit supet !

Jeta asht dhe qatia jote

Jeta jote asht veq e jotja

Mos i lejo gryk'sit ta ndyjnë !

Si qdo gja t'ksaj bote.

 

Ti shtrin dorën për ni kafshat

Ata s'të japin veq nënqmimit

Po ti buzët prap zgjero

jo si robët e hidherimit.

 

O ti sy i rrug've plot zotni !

O vesh i fjalëve plot shamje !

Që nga ty marshojnë bresh'ri

T'i shtojnë ironinë k'saj skamje.

 

Veq durimit s'ke kafshatë

E heshtja qetësinë ta hijeshon

Në këtë botë jetove si i ngratë

Po te Zoti i lumtur përfundon....