vargjet e mia

I shënj'ti muej

Han' e vjetër u plotësue

Kodra , brigje ka ndrique

Ka ndriqu dhe shpirtin tim

Në të bardhin , t'mirin agim.

Ditë e re nesër fillon

Nefsin tim e qetëson

Buk' e jona asht durimi

Bie muzgu , vie g'zimi

Vie g'zimi sa ni mal

Ma ka nxefun zemërën valë

Ditë ma t'lumtun s'kam jetue

As me mend se kam kujtue

Th'rret ni za për në tubim

Ma të mir nuk ka takim

Plot dashni me v'llezër plot

Kokën ulim T'Madhit Zot

Zot i Madh dhe i vërtet

Q'do të mirë na dhe në jetë

Edhe tokën edhe qiellin

Edhe hanën edhe diellin

Edhe nanën e babanë

Edhe motër e vëllanë

Edhe sytë që mbajë në ballë

E i ruaj si për mallë

Unë të mirat si harroj

Sa të vdes e sa të rroj

Sa të rroj e sa te vdes

Gjithë për fjale do të mbes

Përveq Teje Zot nuk di

Më fal mue Perëndi!