vargjet e mia

Drita e qiejve dhe e tokës

Sa arsye vrava përgjigjen ta gjej

Po ajo më shfaqet nga do që vërej

E qartë porsi loti që buron ngadalë

Më mbyti të keqen e më la pa fjalë

Më mbyti q'do gjë veq zemërën ma zgjoi

Sytë e mi të lodhën me dritë mi verboi

Shtatin edhe shpirtin edhe gjithqka kam

Mi mbyti e ngjalli në k'te ditë që jam

Një fjalë për Një Zot që se thoja dot

Ma ndërroi botën që po e jetoj

Edhe syt e ballit që s'më shihnin dot

Mi hapi e lau me dritë flakëroi

O Dritë e qiejve dhe tokës me ndrito

Më vrit terrin e egër ngado

Etjen e syve e zemrës o Zot ma largo

Veq Ty të lutem o Zot pranë më qëndro kudo...