vargjet e mia

Dhimbt' e natës


Më jep një letër dhe penën

Se sonte dua të shfryej shpirtin

Që po vlon nga zjarr' i nxehtë

Nga e pathëna e vërtetë

 

Dhe dritën fikeni ngadal

Se sonte dua ta ndriqoj botën

Me zjarrn' ç'më buron pa ndalë

E po dergjem për një fjalë

 

Ah dhimb' e ligë ç'po më shtrëngon

Dhe kujtimet mjegullon

Sa e poshtër e barbare

Po më le pa ndjenja fare...