vargjet e mia

Dëshmitë tua

Hapi sytë se po lind dielli

Vetullave epua krenarinë përherë

Le të ta ket zili dhe qielli

Ty dhe zemërës shum të vlerë

Buzëqeshju dhe ujqërve të uritur

Prejua s'mirën me nja këtë shpatë

Që pret po plagët veq shëron

Pa derdh gjak e pa inat

E kur të sulen si egërsira

Në emër të Zotit mos harro !

Sulu e mbrohu he të priftë e mira !

Kujtoje Zotin edhe qëndro !

Dhe në të prefshin e t'bëfshin grimë

Qëndro he burrë, qëndro he trim !

Se këto dhimbje të kësaj bote

Lehtë i duron trimëria jote

Freski e varrit plagët shëron

Dëshmitë e gjalla te Zoti jonë

Që të lirojnë nga llogaria

Edhe të vdes përjetë mërzia

Kujtoje ditën që t'u premtua

Atë Madhëri që mirë e njeh

Me gjith të mirat e begatitë

Në atë ditë , me sy e sheh ...